Når kalenderen nærmer seg november er det to stikkord som har gått igjen de siste femti årene av foreningens historie. Julemesse og dugnad. I misjonen snakker vi begge deler og gjerne sammen. Julemessedugnad har tradisjonelt vært kvinnearbeid.
Forberedelser
Og forberedelsene til neste messe starter med opprydding etter vel gjennomført messe. Og hva ligger i planleggingsarbeidet? Strikke, brodere, sy, snekre, bake, sylte, safte, spørre etter hovedlotterigevinster, åresalgsgevinster, forberede og bestille varer til kjøkken og kafe.

I tillegg skal hele dugnadsgjengen være spurt og klare for å stille opp. Ikke bare for en dag, men gjerne flere. Et hyggelig program for dagen må være på plass. Et program som skal inspirere og engasjere. Så skal arrangementet publiseres i «alle kanaler» og når messedagen nærmer seg er det ofte innlegg og PR som gjelder.
Men det stopper ikke med dette. Søppel og rot skal ryddes og lokalene rengjøres etter endt dag. Ja, det lukter dugnad her.
I kvinneforeningens årsberetning for 1972 skrev Ruth Veiby «En del av det sterke kjønn var møtt frem tre dager føre messen for å hjelpe oss med bord og stoler». Heldigvis er det blitt mye større fordeling av arbeidet med julearrangementet de senere årene. Nå er det likestilling i forberedelser og gjennomføring hvor mennene tar sin del.
Hvorfor har det vært alle disse julemessene til inntekt for misjonen?
De første messene ble avholdt for å samle inn penger til det nye bedehuset, som nå er lokalene våre. Det er alltid behov for midler til å drifte, vedlikeholde og fornye lokalene. Julemesse har vært og er en kjær inntektskilde som har vist seg å være nødvendig. I 1967 ble det innkjøpt 200 pent bruke stoler til en verdi på 10.000kr. Svært mye penger den gang. I år har vi kjøpt inn 24 nye bord til 53 000 kr.
Anno 2025
Ja, visst er det godt at det fortsatt er dugnadsånd å spore. I tillegg er det alltid hyggelig å møtes, spise sammen og hygge seg i adventstiden. Med sang, andakt og loddsalg har mange tradisjon for å finne veien. Derfor ønskes alle velkommen til «Smaken av jul» som dette året avholdes torsdag 4.desember. Vi sees!
