Årsberetning anno 1935

Bilde av forsiden av protokollen for Lillestrøm Indremisjonsforening 1922-1943

Vi tar et lite dypdykk i gamle protokoller. Mye interessant historie kommer frem og vi vil dele en årsberetning. Valget falt på årsberetningen for 1935. Dette ble opplest på årsmøtet 5. februar 1936. Med en håndskrevet protokoll i hånden har vi forsøkt å skrive av akkurat slik det står, med skrivemåte anno 1935.

Bilde av årsberetning fra 1935 skrevet for hånd.

Herren har velsignet sin gjerning i blant oss i det år som svant. Vi har merket hans ånds nærvær så mangen gang. Stort set har også møtene vært godt besøkt, venneflokken har møtt trofast frem. Foreningen har i det forløpne år avholdt 62 alminnelige møter, 1 medlemsmøte og 10 fester. Dessuten har lokalet vært benyttet av andre foreninger til 11 møter og fester. Der har vært arrangert 3 utflukter og foreningen har deltatt på flere stevner i kretsen og på Oslo og omegns kredsstevne i Hvidsten.

Søndag den 13.oktober feiret vor forening sitt 70 års jubileum. Dagen feiredes med gudstjeneste i den nye kirken om formiddagen og fest i bedehuset om eftermiddagen. Sogneprest Joh. M. Wisløff deltok både formiddag og eftermiddag. En masse venner fra bygdene omkring var fremmødt og det blev en minneværdig dag for Lillestrøm Indremisjon. I året som gikk har Lillestrøm fått sin egen kirke som ble innviet søndag 22. september. Bedehuset har som bekjent vært benyttet som kirke i over 40 år. Efter at kirken blev tatt i bruk er bedehuset innvendig blitt en del forandret idet den av kommunen benyttede prekestol er fjærnet, likeledes alteret. På alterets plass er nu oppsatt en plattform med kateter.

Foreningens medlemmers antall var ved årets begynnelse 119, ett av våre medlemmer har fått hjemlov. 6 medlemmer er utmeldt. Så er der i årets løp innmeldt 12 nye, så medlemstallet nu er 124 per 31. des. 1935.

Etter oppramsing av predikanter til ulike møter fortsetter årsberetningen med underavdelingene.

Yngresavdeling har i år gjennomgått en forandring idet den gamle barneforeningens arbeide er overtatt av Yngresavdeling. Foreningen benytter ny 2.etasje hver torsdag, så vidt mulig, til håndvirke, pikene med håndarbeide og guttene med kurvarbeider og lærplastikk.

Søndagsskolen har hatt sine regelmessige møter kl 2 om søndagene, juletrefest og sommerutflugt som vanlig. Tilslutningen må sies å ha vert meget god, men vi har ennu plass til flere i vort store lokale.

Volla kvinneforening og Bedehusets Aftenmisjon har hatt sine regelmessige sammenkomster en gang i månden. Volla kvinneforening hver 3. tirsdag i måneden kl 4 og Aftenmisjon hver andre mandag kl 7.30. Begge foreninger har sine sammenkomster i den lillesal 2.etasje. Arbeidet i våre kvinneforeninger går godt og er en god økonomisk støtte for vor indremisjonsgjærning.

Sorthvitt bilde av kvinnene i Volla kvinneforening foran ei hytte i 1914.
Volla kvinneforening ble stiftet i 1914. Mange år senere skiftet den navn til Lillestrøm indremisjons kvinneforening.

Sykekomiteen har også dette år gledet mange, særlig til jul blev der utdelt en masse blomster og frukt til syke og gamle.

Musikkforeningen har som vanlig vært utrettelig. Både på fester og møter har de møtt frem og gledet med sin sang og musikk. Til slutt må vi nevne festkomiteen som strever med bevertningen på vore fester. De har som vanlig vært flinke og raske og sørget for den legemlige føde for oss under vore festlige samvær.

La oss så huske dette Herrens arbeide som han har betrodd oss i vor forening. La oss i bønnen huske de forskjellige avdelinger og komiteer, og la os hjelpe hverandre så godt vi kan. Må Herren signe sin gjærning i blant oss. Han signe vor forening, hvert enkelt medlem med sin ånd.

Ricard Olsson (p.t. sekretær)

Fortsett å lese

Forrige